Úspory, které nelze minout!
Současná doba vyžaduje odpovědný přístup k zacházení s provozními náklady. Tlak na jejich snižování je znakem moderních řešení v gastronomických provozech všech typů.
- Úspora energií
- Úspora času tepelné přípravy
- Úspora pracovních sil – méně fyzicky namáhavé práce
- Úspora surovin
- Úspora obestavěného prostoru
Úspora energií
Moderní gastronomické technologie zásadním způsobem šetří vstupní energie – elektřinu, vodu, mycí chemii, množství odsávaného vzduchu atd. Další výhody skýtá možnost většího použití nočních úprav při výhodnějších tarifech odběru elektrické energie.
Úspora času tepelné přípravy
Použití revoluční technologie přenosu energie pomocí plošných topných těles značným způsobem zkracuje proces tepelné přípravy a nese s sebou také možnost přesné regulace teploty podle požadavku obsluhy. A to jak rychlým náběhem teploty, tak i rychlým poklesem. Vlastní čas přípravy přináší i noční úprava, kdy zařízení může pracovat bez dohledu během noční doby a v obvyklé pracovní době je k dispozici pro další efektivní využití.
Úspora pracovních sil – méně fyzicky namáhavé práce
Inovativní řízení především varných procesů sebou nese jejich snadné nastavení a jednoduchou kontrolu a tím zbytečně nezatěžuje pozornost obsluhujícího personálu. Ten pracuje s nižší zátěží stresu než v hůře vybavených provozech. Další, především fyzická práce ubývá například při použití automatických zdvihů košů při tepelných úpravách, použití míchacích a šlehacích ramen nebo použití granulí v myčkách provozního nádobí.
Úspora surovin
Moderní řízení varných procesů přesným způsobem přináší značné úspory surovin, především mnohem nižších výpeků u masa. Nezanedbatelným benefitem je také mnohem lepší vzhled připravovaných jídel, možnost kvalitního porcování za tepla, a především uchování jejich přirozených nutričních hodnot a chutí.
Úspora obestavěného prostoru
Moderní gastronomické technologie se vyznačují jejich multifunkčním použitím. To dává výraznou možnost vybrat a sestavit varná zařízení tak, aby zabíraly co nejmenší půdorysný prostor. Znamená to i menší náklady na pořizovací cenu vlastní stavby a tím i vzduchotechniky. Obsluhující personál poděkuje za to, že se méně „naběhá“ a že uklízí menší plochu.
Výše popsané skutečnosti používáme při tvorbě návrhů a také při realizacích současných moderních stravovacích provozů. Řada zákazníků popsané výhody využívá ke své velké spokojenosti.
Staňte se také jedním z nich.